ÎMPLETITURA ÎN SPIC

 #Post 5

Împletiturile sunt ca piesele vestimentare clasice, cum ar fi: paltoanele, sacourile, eșarfele, pălăriile, ș.a.m.d. Piesele enumerate anterior nu se vor demoda niciodată. Același lucru se poate aplica și în cazul împletiturilor.

Deși unele coafuri sunt caracteristice unei perioade sau specifice unui eveniment, etc., altele întruchipează un stil fundamental, esențial, de bază.

Una dintre coafurile de bază este împletitura în spic. 

Sursa imagine:
https://www.divahair.ro/frumusete/coafuri_si_tunsori/cum_sa_obtii_o_impletitura_spic_in_6_pasi_simpli

Să nu crezi că acest tip de împletitură este unul nou. Denumirea pe care o folosim noi este cea de „împletitură în spic” și a fost realizată încă din cele mai vechi timpuri.
Se mai numește și împletitura franțuzească, iar împletitura franțuzească inversă poartă numele de împletitură olandeză.

Repetiția este mama învățăturii, după cum am zis. Va fi nevoie de exercițiu pentru a căpăta deprinderile necesare deținerii controlului. Dacă nu ți-a ieșit din prima împletitura franțuzească/ împletitura în spic, nu-ți face griji! Sunt convinsă că sfaturile și trucurile de mai jos te vor ajuta să-ți atingi ținta dorită.

Dacă vrei să obții o coafură de efect în numai 5 minute, iată cei 6 pași pe care trebuie să-i realizezi pentru a o obține:

1. Piaptănă-ți părul și scapă de șuvițele încurcate.

Sursa foto: https://wikihow.com/

2. Strânge o parte din părul de deasupra frunții și împarte-l în trei secțiuni.

Sursa foto: https://wikihow.com/

3. Încearcă să împletești în stilul clasic, luând mai întâi cele trei șuvițe subțiri, pentru a-ți fi mai ușor să progresezi, trecând apoi șuvița din partea dreaptă peste cea centrală și mutând-o pe cea din dreapta către centru.
 
Sursa foto: https://wikihow.com/

4. Ia șuvițe subțiri de păr din părțile laterale și adaugă-le suvițelor pe care le-ai împletit mai sus, pe măsură ce înaintezi.

Sursa foto: https://wikihow.com/

5. Pe măsură ce te apropii de ceafă, încearcă să încorporezi cât mai mult păr, astfel încât să ajungi să îl strângi pe tot în împletitura spic.

Sursa foto: https://wikihow.com/

6. Odată ce ai împletit coada, prinde capătul împletiturii cu un elastic de păr. După preferințe, poți înfrumuseța coafura adăugând un accesoriu potrivit.
Sfat: Evită elasticele subțiri care îți pot degrada vârfurile și îți pot rupe firele de păr.

Sursa foto: https://wikihow.com/

După cum am exemplificat, împletitura a început din vârful capului, însă aceasta se poate realiza și începând din părțile laterale sau începând din spate, de la ceafă. Se poate secționa părul în două și se pot face două codițe asemănătoare. Există o multitudine de posbilități în care puteți realiza acest tip de împletitură. Trebuie doar exercițiu și un strop de creativitate.

Atașez mai jos câteva imagini cu alte coafuri realizate cu ceva timp în urmă (ce urmează pașii împletiturii în spic), prin care sper să vă ofer inspirație. :)









Byes! Hugs & kisses!
P.S. Sper că ți-a plăcut acest mini jurnal. Continuarea va urma ...
__________________________________

SHARING IS CARING ;)

Comentarii