ÎMPLETITURA ÎN SPIC INVERSĂ

 #Post 6

Astăzi este despre împletitura în spic inversă.

Știai că acest tip de împletitură nu este altceva decât împletitura franțuzească inversă și că mai poartă numele de împletitură olandeză?

Există o singură diferență între împletitura în spic și împletitura în spic inversă. Practic șuvițele de păr secționate în trei părți ce urmau a fi împletite clasic, se vor împleti invers, adăugându-se, pe măsură ce se înaintează, suvițe din părțile laterale, astfel încât tot părul să fie prins.

Dacă nu am fost foarte explicită, am scris câțiva pași pe care îi puteți urma:

1. Se pregătește părul.

Pieptănați părul pentru o mai bună secționare a acestuia. Dacă părul este moale sau voluminos, pulverizați puțină apă pentru a-l umezi. Acest lucru contribuie la obținerea unui mai bun control în realizarea rapidă și ușoară a împletiturii.

2. Se secționează părul.

Va trebui să te gândești de unde vrei să înceapă acest tip de împletitură. Aceasta poate începe din vârful capului, lateral sau spatele capului, de la ceafă.

Voi explica varianta mai ușoară, adică cea începând din vârful capului.

Selectează o parte de păr din vârful capului și împarte această secțiune în 3 șuvițe cât mai egale. Să presupunem că A este șuvița din stânga, B este șuvița din mijloc și C este șuvița din dreapta.

    Pașii pe care trebuie să-i realizezi aici sunt:

    2.1. Trece șuvița A din stânga în mijloc, pe sub șuvița B.

    2.2. Se trece șuvița C din dreapta, în mijloc, pe sub șuvița A, acum ajunsă în mijloc. Acum ordinea șuvițelor nu va mai fi ABC, ci BCA.

3. Se adaugă șuvițe laterale, pe măsură ce se înaintează.

Părului secționat și împletit în ipostaza BCA i se va adăuga șuvițe laterale. Astfel șuvița B va primi o suviță laterală (subțire) din stânga, în timp ce șuvița A va primi o șuviță laterală (subțire) din dreapta. Odată cu șuvițele adăugate se va începe împletirea celor trei șuvițe. Formula BCA devine CAB.

Împletitura se continuă prin adăugarea de șuvițe laterale, urmând apoi împletitura propriu-zisă. Formula CAB devine ABC, ș.a.m.d.

Când șuvițele laterale se epuizează, se continuă împletitura inversă până când se ajunge la vârfuri, epuizându-se astfel șuvițele.

4. Se finalizează împletitura.

În momentul în care se epuizează șuvițele, finalizează împletitura prin prinderea vârfurilor șuviței mici (ce a rămas neîmpletită) cu un elastic de păr. După preferințe, poți înfrumuseța coafura adăugând un accesoriu potrivit.

5. Creează efecte speciale.

Pentru a crea un aspect lejer, încearcă să tragi de suvițele laterale ale împletiturii ce ies în exterior. Încercați să nu trageți de suvițele laterale foarte tare, întrucât poate exista posibilitatea destrămării împletiturii.

Sfat: Evită elasticele subțiri care îți pot degrada vârfurile și îți pot rupe firele de păr.

Adaug aici câteva imagini sugestive cu împletitura în spic inversă pe care am exemplificat-o mai sus:)






După cum am precizat, împletitura a început din vârful capului, însă aceasta se poate realiza și începând din părțile laterale sau începând din spate, de la ceafă. Se poate secționa părul în două și se pot face două codițe asemănătoare. Există o multitudine de posbilități în care puteți realiza acest tip de împletitură. Trebuie doar exercițiu și un strop de creativitate.

Atașez mai jos câteva imagini cu alte coafuri realizate cu ceva timp în urmă (ce urmează pașii împletiturii în spic inverse), prin care sper să vă ofer inspirație. :)







De asemenea, în cazul în care doriți mai multe informații, acest videoclip este de foarte mai ajutor pentru începători și nu numai.




Byes! Hugs & kisses!
P.S. Sper că ți-a plăcut acest mini jurnal. Continuarea va urma ...
__________________________________

SHARING IS CARING ;)


Comentarii